Rengetegen jártok szerencsére hozzám órákra, és rengeteg emberrel találkozom nap, mint nap, de még mindig temérdek leendő tanítvány van, aki még nem kezdett hozzá az edzésekhez, holott égető szüksége lenne rá.

Szinte kivétel nélkül megállapítható, hogy mindenki merevnek érzi a testét, görbe a háta, sokaknak fáj a térde, dereka, nyaka és ezek még a kisebbik problémák.

Ez nagyon nagy százalékban annak köszönhető, hogy napjaink legnagyobb részében ülő testhelyzetben tartózkodunk. Sajnos jelenlegi életvitelünk nem segíti a testünket abban, hogy egészségesek legyünk és ne legyenek mozgásszervi problémáink.

Tudjátok egyébként, hogy melyek az ülés káros hatásai hosszútávon?

– Feszült mellkasi izmok és merev váll
– Rekeszizom károsodás, és akadályozott légzés, a görnyedő testtartás végett
– Derékfájás
– a 2-es típusú cukorbetegség megnövekedett kockázata
– Farizmok leépülése
– Csuklótáji alagút szindróma kialakulásának lehetősége
– Szívbetegségek megnövekedett kockázata
– Súlygyarapodás
– Merev csípőízület
– Térdfájdalom
– Alsóvégtag problémák

…. és még sorolhatnánk órákig…

Ha jól belegondoltok, hogyan nézhet ki egy átlagos napotok?

Nekem például még raktáros koromban így nézett ki, mikor csoportvezetőként dolgoztam.

  • 04:30 Ülve – reggelizés otthon
  • 05:00 Ülve – utazás buszon
  • 06:00 – 17:00 Ülve – Rengeteg adminisztrációs, emailezős munka a számítógép előtt
  • Közben ebéd ülve a munkahelyen
  • 17:00 Ülve – utazás haza
  • 18:30 Ülve – vacsora otthon
  • 19:00 – 21:00 Ülve tv-zés

Sajnos rengetegen vannak olyanok, akiknek hasonló időbeosztásuk van, illetve munkakörük, amivel kell valamit tenni, nem maradhat ez így. 

Azon leendő tanítványok számára hoztam létre a Dobler Akadémia programot, akik nem érnek rá edzőterembe járni munkahelyi és családi, egyéb elfoglaltságuk miatt, vagy ezidáig nem tudták rávenni magukat az edzésre, de otthoni környezetben szívesen kipróbálnák.

Ha olyan mozgásszervi problémával rendelkeztek, amelyek hátráltatnak az edzésekben, akkor mindenképp egy gyógytornász kolléga segítségét kérjétek ki, ő a kompetens személy ebben az esetben.

Azonban, ha nem rendelkeztek gyógytornász által kezelendő problémával és szeretnétek elkezdeni egy kezdő otthoni edzésprogramot, amelytől azt várjátok, hogy kiszabadítson az ülés által működtetett tömlöcből, akkor szívesen ajánlom a Dobler Akadémia programot! 🙂


A fentiek mellett az otthoni edzés még rengeteg extra lehetőséget és előnyt rejt magában. Ha te is szeretnéd ezen előnyöket napi szinten érezni magadon, akkor iratkozz fel a hírlevelemre, ahol egyből megkapod az erről szóló összefoglaló kiadványomat!

Ha motivációs gondokkal küzdesz az otthoni edzések terén, akkor pedig lájkold a Dobler edzés – Dobler Akadémia facebook oldalát, hátha segít rávenni téged is a mozgásra! 🙂

Egy a lényeg, Válj Parádés Sportolóvá! 😉

Szeretnéd kipróbálni a programot?

 

Ha szeretnéd kipróbálni az első edzést, hogy biztosan tudd, ez a neked való program, akkor most itt a lehetőség!

 

Öltözz át, készítsd elő a törölköződet, és kattints a 'Kezdjük az első edzést!' gombra!

 

A 'Kezdjük az első edzést!' gombra kattintva elfogadod az adatkezelési szabályzatunkat és feliratkoztál a hírlevelünkre.

Kérlek nézd át a promóciók mappát is, illetve ha esetleg spambe kerülne a levél, kérlek írj nekem, és megnézem mi lehet a probléma!

Gratulálok, sikeresen feliratkoztál, e-mailben elküldtük neked az első edzést egy extra AJÁNDÉKKAL! Figyelem! Ha Gmail-es e-mail címmel rendelkezel, akkor javasoljuk, hogy a "Promóciók" fül alatt található mappát is ellenőrizd!